HalloweenHalloween på Fortunfortet


I mange år har vi i "Fortunfortets Venner" talt om, at det ville være oplagt at afholde Halloween Fortunfortet.


I 2019 skulle det ikke bare blive ved snakken, idet ”Fortunfortets Venner” åbnede Fortunfortet på selve Halloween aftenen, torsdag d. 31. oktober 2019, mellem kl. 17.30 og 19.30. Læs mere her.


I 2020 var det som følge af Sundhedsmyndighedernes skærpede Covid19-afstandskrav desværre ikke muligt at afholde Halloween på Fortunfortet den 31. oktober 2020.

Læs mere her.


I 2021 var det igen muligt at afholde Halloween på Fortunfortet, der selvfølgelig blev afholdt på selve Halloween aftenen den 31. oktober 2021, mellem kl. 17.30 og 19.30. Læs mere her.


Som følge af renoveringsarbejderne på Fortunfortet, var det i 2022 ikke muligt at afholde Halloween på fortet.


I 2023 blev der igen afholdt Halloween på Fortunfortet. Læs mere her.


Hvad er Halloween?

Efter gammel overtro er natten mellem den 31. oktober og 1. november den nat, hvor det er lettest for døde og mørke eksistenser at vende tilbage til jorden for at skræmme og hævne sig på de levende. Halloween er en amerikansk skik, der har rødder fra irske skikke, overtro og religion, hvor man fejrer hekse, vampyrer, skeletter, spøgelser og andre mørke skikkelser fra underverdenen.


Halloween kom til danmark i 1998 og fejres traditionelt med uhyggeligt grinende græskarhoveder og børn og voksne, der klæder sig ud som zombier, skeletter og andre uhyggelige væsener for at vandre i gaderne og sprede gys og uhygge – og true sig til søde sager med den populære vending ’trick or treat’ eller på dansk ’slik eller ballade’. Sådan er det selvfølgelig også på Fortunfortet.


Halloween på Fortunfortet

Ideen bag Halloween på Fortunfortet er, at børn og voksne fra lokalområdet kommer forbi fortet når de alligevel er på deres "slik eller ballade" tur rundt i kvarteret omkring fortet.


Efter at have oplevet gyset inde i fortet går børn og voksne videre på deres tur rundt i lokalområdet.


Fortet er pyntet op til en uuuhyggelig Halloweenfest, med edderkopper, spindevæv og ikke mindst masser af stearinlys og lanterner inde i fortet og udenfor fortet. Der er set nogle spøgelser, som gemmer sig i buskadset overfor fortet. Inde i fortet er der masser af uhyggelige lyde og musik.


De normale beboere, flagermusene, forsvinder hurtigt når der begyndet af blive rumsteret inde i fortet.


Ved indgangene fra Dyrehavegårdsvej og Fortunfortvej er der i dagene inden Halloween sat udskårne græskarhoveder med tændt lys, ligesom der er opsat plakater om Halloween på Fortunfortet. "Fortunfortets Venner" omdeler mere end 200 invitationer i villakvarterene omkring Fortunfortet og de tre lokale grundejerforeninger bakker op om arrangementet og udsender vores invitation til deres medlemmer.


Fortunfortet. Halloween 2019. Udskåret græskarhoved med lys ved indgangen fra Fortunfortvej.
Fortunfortet. Halloween 2019. Udskåret græskarhoved med lys ved indgangen fra Dyrehavegårdsvej,

Græskarhoveder, Halloween 2019 ved indgangene til fortet fra Fortunfortvej og Dyrehavegårdsvej.

Foto: Ole Bruun Nielsen


Stemningsbillede fra Fortunfortet, Halloween 2021, med lys i vinduerne og lanternerne langs stien til fortet fra Dyrehavegårdsvej.

Foto: Ole Bruun Nielsen


Stemningsbillede fra Fortunfortet, Halloween 2021,  med lys i  lanternerne langs stien til fortet fra Fortunfortvej.

Foto: Ole Bruun Nielsen