Befæstningsdag 2022Befæstningsdagen på Fortunfortet den 25. september 2022


Befæstningsdagen på Fortunfortet er desværre aflyst i år, idet der i perioden juni til november 2022 udføres en række renoveringsarbejder på fortet.


I stedet er der arrangeret en vandretur langs den vestlige del af Dyrehavestillingen. Se "Fortunfortets Venner"s nye informationsfolder om Dyrehavestillingen her.


Læs om de mange spændende arrangementerne på de øvrige befæstningsanlæg i Befæstningsforeningen fælles informationsfolder her.


Vandretur langs den vestlige del af Dyrehavestillingen

Under turen fortælles den spændende historie om ”Hullet i Nordfronten”, om tilblivelsen af den ”Første Dyrehavestilling” og den ”Anden Dyrehavestilling” samt om ”Forsvars-indsamlingen 1913”, der under 1. verdenskrig blandt andet finansierede opførelsen af den ”Anden Dyrehavestilling” og de øvrige feltbefæstede stillinger på Nordfronten.

 

Mødested:

Markeringspælen for Fortunfortet på Mandehovedvej i Fortunens Indelukke kl. 11.00. Der er adgang til Mandehovedvej via stien langs Fortunfortet til lågen i Dyrehavehegnet fra Fortunfortvej eller fra Dyrehavegårdsvej 54. Der er tillige adgang til Mandehovedvej fra den røde port for enden af  Rævehøjvej og fra Fortunen.

 

Praktiske oplysninger:

  • Turen er på godt 5 km. og forventes at vare godt 3 timer.
  • Ved Præsteslette Skansen holdes en kort pause, hvor der er mulighed for at få en kop sort kaffe eller en flaske kildevand. Deltagerne er velkomne til selv at medbringe madpakke og drikkevarer.
  • Turen foregår både på stier og ude i terrænet. Derfor skal deltagerne være ”godt til bens” og det anbefales at have fornuftigt fodtøj og praktisk tøj på.


Historisk kort over Dyrehavestillingen fra Fortunfortet til Øresund.

Kilde: Lyngby-Taarbæl Stadsarkiv.


Kort over "Den anden Dyrehavestilling". Klik på kortet for stor visning.

Kilder: Danmarks Miljøportal og Rigsarkivet.