Optagelse af gyserfilm

Optagelse af gyserfilm på Fortunfortet


Fortunfortet har i perioden 4. april – 15. april 2019 været omdannet til den engelske okkultist Aleister Crowleys okkulte underverden. Et filmhold har nemlig været i gang med optagelserne til en dansk kortfilm med titlen Knud Rising, der er en dansk fiktionskortfilm skrevet og instrueret af Christian Voldborg Andersen og produceret af Maximilian Mayrshofer. Filmen produceres af produktionsselskabet 73collective. Filmen er en ikke-kommerciel talentfilm med et begrænset budget, hvor alle involverede medlemmer af filmholdet arbejder ulønnet.


Bag kulisserne til optagelsen af kortfilmen

Det var en kold og blæsende aprildag, hvor solen kiggede lidt sporadisk frem. De 10-12 fremmødte (desværre alt for få), som trodsede kulden – både udenfor og inde i fortet - fik en stor og meget spændende oplevelse. Christian og Maximilian fortalte meget engageret og levende om tilblivelsen af ideen bag filmen samt arbejdet og udfordringerne med filmoptagelserne på Fortunfortet. Christian og Maximilian viste derefter rundt på settet og fortalte om de anvendte kulisser, rekvisitter, productiondesign og scenografi, som anvendtes ved filmoptagelserne.


Når kortfilmen i løbet af efteråret er færdigredigeret, vil filmholdet og ”Fortunfortets Venner” arrangere en fremvisning af filmen på Fortunfortet.


Lidt om selve kortfilmen

Knud Rising er en surrealistisk fortælling om den virkelige, afdøde engelske aristokrat og okkultist Aleister Crowley (1875-1947), som forsøger at påkalde sin levende dobbeltgænger, den danske filminstruktør Knud Vesterskov, for at udføre et okkult ritual, som kan befri ham fra sit fangenskab i helvedes dødsrige. Aleister Crowley sender sin dobbeltgænger Knud Vesterskov ind i det ekstradimensionelle okkulte sted kaldet The Abyss - et frygtindgydende inferno af intethed, galskab og hallucinationer, som vogtes af den mystiske dæmon Choronzon.


Den prisbelønnede 76-årige danske avantgardefilminstruktør Knud Vesterskov, som har samarbejdet med bl.a. Lars von Trier og Nicolas Winding Refn, spiller begge hovedroller som Aleister Crowley og sig selv. Skuespilleren Zlatko Buric spiller dæmonen Choronzon, mens Lulu Marie Pedersen spiller The Scarlet Woman.


Formålet med denne film er at lave en kunstnerisk nyskabende og surrealistisk art-horrorfilm, som anvender et nyskabende autofiktivt fortællegreb, til at fortælle en overnaturlig historie om den berygtede engelske okkultist Aleister Crowley med en original dansk forbindelse. Filmens dobbeltgængerhovedpersoner spilles som nævnt af filminstruktøren og billedkunstneren Knud Vesterskov, som i 80’erne og 90’erne revolutionerede dansk film med videomediets nye muligheder for billedsprog og æstetik - et dengang helt nyt medie.Fortunfortet. Lørdag d. 13. april 2019 var en kold og blæsende dag. Der var 10-12 fremmødte til "bag kulisser til optagelse af gyserfilmen "Knud Rising".

Fortunfortet. Lørdag d. 13. april 2019 var en kold og blæsende dag. Der var 10-12 fremmødte til "bag kulisserne til optagelse af gyserfilmen "Knud Rising".

Foto: Ole Bruun Nielsen.


Fortunfortet. Christian og Maximilian fortalte meget engageret og levende om tilblivelsen af ideen bag filmen samt arbejdet og udfordringerne med filmoptagelserne på Fortunfortet.

Fortunfortet. Christian og Maximilian fortalte meget engageret og levende om tilblivelsen af ideen bag filmen samt arbejdet og udfordringerne med filmoptagelserne på Fortunfortet.

Foto: Ole Bruun Nielsen.


Fortunfortet. Christian og Maximilian viste der efter rundt på settet og fortalte om de anvendte kulisser, rekvisitter, productiondesign og scenografi, som anvendtes ved filmoptagelserne.

Fortunfortet. Christian og Maximilian viste der efter rundt på settet og fortalte om de anvendte kulisser, rekvisitter, productiondesign og scenografi, som anvendtes ved filmoptagelserne.

Foto: Ole Bruun Nielsen.