Historiske dage i Lyngby-Taarbæk

Historiske dage i Lyngby-Taarbæk, Lørdag den 17. august og søndag den 18. august 2024


"Fortunfortets Venner" deltager for første gang i "Historiske Dage i Lyngby-Taarbæk", som i år afholdes for tredje gang.

Arrangementet finder sted på Kulturstedet Lindegården i Bondebyen fra kl. 11 til kl. 17.


Se det fulde program for "Historiske dage i Lyngby-Taarbæk" her.


Lindegården er beliggende på Peter Lundsvej 8. Entréen er 25 kr. for voksne (gratis for børn op til 12 år), som giver adgang til alle aktiviteter.


På stedet kan der købes forfriskninger såsom kaffe, kage, pizza, frikadeller samt øl og vand.


Arrangementet er organiseret af Kulturstedet Lindegaardens Venner i samarbejde med Historisk-topografisk Selskab for Lyngby-Taarbæk Kommune.


"Fortunfortets Venner" vil være til stede den 17. august med en bod på Lindegården og tilbyder desuden to aktiviteter søndag den 18. august 2024: En guidet rundvisning på Fortunfortet starter kl. 13.00, efterfulgt af en guidet tur langs den vestlige del af Dyrehavestillingen, som starter kl. 14.30.


Besøg os på Lindegården den 17. august fra kl. 11 til 17 for at få en snak om Fortunfortet og Københavns nyere Befæstning.


Guidet rundvisning på Fortunfortet den 18. august med  start kl. 13.00.

Søndag den 18. august kl. 13.00 kan du opleve Fortunfortet indefra og høre den fascinerende historie om fortet og Københavns nyere Befæstning.


Der vil være mulighed for at nyde en gratis kop kaffe eller te i forbindelse med arrangementet. For børnene vil der være saftevand og små slikposer.


Læs mere om Fortunfortet her og om Københavns nyere Befæstning her.


Guidet tur langs den vestlige del af Dyrehavestillingen den 18. august med start kl. 14.30.

Søndag den 18. august kl. 14.30 tilbydes en særlig chance for at deltage i en guidet tur langs de historiske betonbefæstninger fra Første Verdenskrig, som hovedsageligt er skjult under jordhøje i Jægersborg Dyrehave.


Lær om historien bag de betonanlæg eller jordanlæg vi kommer forbi, og hør hvordan man kan skelne mellem jorddækkede betonbefæstninger og gravhøje.


Læs mere om Dyrehavestillingerne her.

Fortunfortet med det nye betontag fra 2022.

Foto: Ole Bruun Nielsen.